Четвер
25.04.2024
09:50
Вхід на сайт
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середнянський ліцей
Головна » 2018 » Травень » 26 » Батьківські збори для батьків майбутніх першокласників
21:42
Батьківські збори для батьків майбутніх першокласників

                                                                       

   Підготовка до школи – процес і урочистий, і хвилюючий одночасно. І не тільки для малюка, який вже через три місяці стане „дорослим” школярем, але і для його мами й тата. Часом більше самих першокласників хвилюються їхні батьки, які хвилюються, чи готовий їх синок чи донька до першого класу. До того ж напередодні школи майбутні першокласники часто задають їм питання, на які складно відповісти навіть дорослому.

   Саме тому ми постаралися відповісти на „недитячі” питання майбутніх першокласників і дати поради батькам про те, як підготувати дитину до шкільного життя.

   Так, 25 травня 2018 року у нашій школі відбулися батьківські збори для батьків майбутніх першокласників «Від дошкільника до школяра НУШ» з метою підготовки та ознайомлення батьків до майбутнього навчання дітей у Новій українській школі. В актовій залі у затишному колі батьків майбутніх учнів була проведена зустріч, яка пройшла в теплій дружній атмосфері.

   Розпочав батьківські збори директор школи Андрій Мартинович Югас, який познайомив присутніх з перспективами Нової української школи, яка вирізняється інноваційним підходом до освітнього процесу, повідомив батькам правила прийому дітей в перший клас, а також спрямував батьків на плідну співпрацю. Також представив учителів початкових класів, які працюватимуть з дітьми протягом чотирьох років.

   Заступник директора з навчально-виховної роботи Людмила Іванівна Горгош розповіла про особливості освітнього процесу в першому класі, про Нову українську школу – нові підходи до навчання: реалії сьогодення.

   Ознайомила батьків з новою редакцією Державного стандарту початкової освіти, циклічністю навчання, освітніми галузями, навчальними предметами та їх вимогами. А також звернула увагу на права та обовʼязки батьків відповідно до ст. 55 Закону України „Про освіту”. Людмила Іванівна порадила батькам: „Частіше розмовляйте з дітьми, обговорюйте побутові „проблеми”, привчайте висловлювати власну думку, міркування”.

   Школа та сім’я – партнери у вихованні та навчанні підростаючого покоління. Батьківські збори стали цінним важелем педагогічної взаємодії з батьками майбутніх першокласників.

   З цієї миті батьки, діти та вчителі почали першу сторінку у підручнику шкільного життя.

Переглядів: 670 | Додав: DreamMaster | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вверх