П`ятниця
19.04.2024
09:15
Вхід на сайт
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середнянський ліцей
Головна » 2018 » Листопад » 9 » День писемності
15:50
День писемності

                              

   У День писемності, за традицією, усі знавці української мови беруть участь у написанні Всеукраїнського радіодиктанту.  Цьогорічне гасло всеукраїнського радіодиктанту – "Нас багато, ми різні, нас всіх об’єднує спільна мета".

   Не стала винятком і Середнянська школа. Майже всі вчителі і багато учнів 5-11 класів долучилися до цього заходу.

   Адміністрацією школи і вчителями-філологами було організовано класні приміщення для написання диктанту. Усі бажаючі мали змогу перевірити свої знання з української мови.

 

 

Подаємо повний текст радіодиктанту

«Крила України

   Що спадає на думку, коли чуємо слово «мрія»? Щось піднесене: небо, крила, політ… Недарма саме «Мрією» назвали найбільший у світі літак, сконструйований, до речі, у Києві. Щоб злетів цей велетенський і, на перший погляд, непідйомний залізний птах у синю височінь, свій досвід і талант у нього вклали люди різних національностей. Власне, сила наша в тому, що нас багато і ми різні. А здійснених разом, здавалося б, нездійсненних мрій нам не бракує.

   Скажімо, Сергій Параджанов, вірменин за походженням, захопив увесь світ фільмом «Тіні забутих предків», зібравши десятки нагород на численних міжнародних кінофестивалях. Народжена в російському Смоленську Тетяна Яблонська полонила наші душі українськими мотивами, від споглядання яких неначебто очищаєшся й стаєш добрішим. А як не згадати нащадка давнього грузинського роду Iвана Кавалерідзе, якого знають у світі як талановитого українського скульптора, що перетворював мармур на живі фігури?

   Упродовж сторіч земля від Сяну й до самого Дону кожного обдаровує творчими крилами. Головне – усім нам робити свою справу з любов’ю, відчувати політ, і тоді обов’язково мрія здійсниться!»

У диктанті є 164 слова.

Автор диктанту: Олександр Авраменко, доцент Київського університету імені Бориса Грінченка.

Переглядів: 515 | Додав: DreamMaster | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вверх