П`ятниця
19.04.2024
02:57
Вхід на сайт
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середнянський ліцей
Головна » 2021 » Лютий » 13 » Тиждень англійської та німецької мови в Середнянському ОЗЗСО з 08.02-12.02.2021
12:41
Тиждень англійської та німецької мови в Середнянському ОЗЗСО з 08.02-12.02.2021
                                                       
   Перша половина лютого місяця в Середнянському ОЗЗСО  розпочалася цього року з тижня англійської та німецької мов. Зважаючи на те, що кожен день тематичного тижня був насичений різними заходами та активною участю початкових, середніх та старших класів у ньому – результат виявився напрочуд успішним.

   Перший день тематичного тижня розпочався зі змагання в 6-А класі, який провела учитель німецької мови Скоропад Наталія Василівна на тему: «Мій розпорядок дня. Години». Під час заняття учні виконували завдання на всі види мовленнєвої діяльності: читання, аудіювання, письмо та усне мовлення. Учні повторили та закріпили матеріал вивченої теми.


   Продовженням тематичного дня стала «Рольова гра» в 3-Б класі, яку провела учитель англійської мови та літератури Каналош Тетяна Дезидерівна на тему: «Дні тижня. Місяці». Під час гри учні зуміли вдосконалити своє монологічне мовлення відповідно до теми рольової гри, а також показати свої систематичні навички роботи в парах. Крім того, учні активно працювали над граматичним матеріалом, складаючи речення про улюблений день тижня, записуючи їх самостійно на дошці.


   Дев’ятого лютого був проведений конкурс на найкращу стінгазету та листівку до Дня Святого Валентина в різноманітних номінаціях. Отже, учні 8-А та 8-Б класів отримали грамоти за виконання стінгазет в номінації «Найпривабливіша», 9-А та 9-Б класи – в номінації «Наймиліша», 10-А – в номінації «Найелегантніша» та учні 5-6 класів отримали грамоти за найяскравіші листівки  і валентинки.
   Третій день тижня іноземних мов в Середнянському  ОЗЗСО  розпочався з інтерв’ю в 10-А класі за темою: «Комп’ютерні технології», проведений учителем англійської мови та літератури Каналош Тетяною Дезидерівною. Метою уроку було насамперед вдосконалити мовленнєві та граматичні навички роботи учнів в групах. По-друге, учні вправно працювали над перетворенням активного часу в пасивний, використовуючи попередньо набуті вміння та навички.
   

   Другу половину дня доповнили цікаві заходи на тему: «Взаємонавчання» в 5-А класі та «Рольова гра» в 5-Б класі. Під час заходу, який провела учитель англійської мови Пехньо Олександра Ярославівна на тему: «Weather mix. Past Simple» було засвоєно набуті знання та формування умінь та навичок учнів. Даний захід був спрямований на розвиток комунікативних компетенцій, введення нової лексики з теми: «Погода». Проведений захід допоміг розширити словниковий запас учнів, закріпити знання щодо особливостей вживання Past Simple Tense, підвищити мотивацію вивчення англійської мови.



   Що стосується «Рольової гри» в 5-Б класі, який провела учитель англійської мови и, то тут вона була орієнтована на формування розвитку лексичних та граматичних навичок і вмінь іншомовної мовленнєвої діяльності: говоріння, монологічного та діалогічного мовлення. Було проведено наступні види роботи: 1) Читання іншомовного тексту на закріплення Past Simple; 2) Мовлення – опис погоди по малюнку; 3) Для релаксації учням було запропоновано розгадати кросворд, а також робота з картками на закріплення граматичного матеріалу – минулої форми неправильних дієслів.
   

   Четвертий день тематичного тижня запам'ятався жвавим «Діалогом» в 6-А класі на тему: «Шопінг у різних країнах світу», який провела учитель англійської мови Товт Наталія Михайлівна. Під час проведення заходу учні навчалися використовувати мову для спілкування у реальному житті, вчилися як вибирати, приміряти та купувати одяг, сприймали мову на слух та відгадували загадки. Захід  пройшов жваво, цікаво та повчально.


   Завершальний день тижня іноземної мови  пройшов у плавному переході «Семінару» в 7-Б класі на тему: «Я люблю спорт», який провела учитель англійської мови Жирош Антоніна Михайлівна, на «Діалог» в 5-Б класі за темою: «Дні тижня», який провела учитель німецької мови Лелекач Вікторія Валеріївна. Стосовно заходу, який провела Жирош Антоніна Михайлівна, то учні практикували активний словник теми, логічно та послідовно викладали свої думки. Також під час даного заходу виховувалося позитивне ставлення до занять спортом та формувалися правила здорового харчування на англійській мові, яких учні прагнуть дотримуватися. На завершення, учні розвинули самостійність та поглибили свої знання про види спорту.

   Не залишився непоміченим і чудовий виховний захід в 5-Б класі, який провела Лелекач Вікторія Валеріївна. Учні вивчали нову лексику до теми, будували речення, складали діалоги. Був також повторений і закріплений попередній матеріал по темах «Кольори», «Числа до 100», «Пори року і місяці» і «Хобі».  Впродовж заходу школярі грали у лексичні ігри, відгадували зашифровані слова і ребуси, читали вірші. Були задіяні всі види мовленнєвої діяльності.  Також учні повторили граматичну тему «Порядкові числівники» і закріпили її за допомогою гри «Календар». Підсумком вивченого матеріалу стало  тестування. П҆'ятикласники  були активними і допитливими, легко працювали як індивідуально, так і в групах.


Переглядів: 329 | Додав: DreamMaster | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вверх