Субота
20.04.2024
14:01
Вхід на сайт
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середнянський ліцей
Головна » 2017 » Листопад » 17 » Тиждень початкових класів
21:17
Тиждень початкових класів

    Одним із найважливіших завдань сучасної початкової школи є розвиток пізнавальної активності школярів, формування у них допитливості, бажання пізнавати нове! Серед найбільш дієвих способів формування нового ставлення до навчання і пізнання є проведення тижня початкових класів.

Понеділок, 13 листопада 2017 року

1. Урочиста лінійка відкриття Тижня початкових класів. Ознайомлення з планом роботи.

1 - 4 класи

2. Відкритий урок трудового навчання на тему «Виготовлення обʼємних виробів технікою оригамі».

3 урок, 3-Б клас, Романко Л.А.

3. Ділова гра «Екологічний бумеранг».

4 урок, 4-А клас, Макай М.П.

      Так, 13 листопада 2017 року у нашій школі розпочався тиждень початкових класів. Учитель трудового навчання Романко Л.А. провела відкритий урок трудового навчання з учнями 3-Б класу. На уроці діти виготовляли композицію «Краб на морському дні» використовуючи техніку оригамі. Працювали із задоволенням. Старанно виконували завдання. В кінці уроку разом з учителем зробили виставку своїх робіт. Учні залишилися задоволеними своєю роботою.

     У 4 – А класі (класний керівник Макай М.П.) було проведено ділову гру «Екологічний бумеранг», метою якої було ознайомити учнів з наслідками впливу людства на природу Землі; стимулювати до осмислення, що кожна людина може багато чого змінити в цьому питанні; привчати дбайливо ставитися до природи, до себе, до всього живого. Головним завданням було осмислення себе в природному комплексі.

     Під час гри перед школярами було поставлено основні завдання екології. Учні готували до гри відповіді на питання поставлені кожній групі. Провели пошуковий, дослідницький процес і представили свої проекти, де вказали на свій погляд щодо питання збереження природи Землі.

     Школярі виражали своє ставлення до екології, вели розмову, дискусію, навчались виражати свою позицію, дізнались багато цікавого. Між групами провелось змагання: хто найкраще розкриє питання. Найкращий проект відмічено грамотою.

     Ділова гра допомогла підняти важливе питання в ігровій формі, задуматись над глобальними проблемами, прийняти активну участь у вирішенні важливих питань.

Вівторок, 14 листопада 2017 року

1. Бесіда-тренінг «Твоя увага».

4 урок, 1-А клас, Коцак О.І.

2. Виховне заняття ГПД «Я люблю Україну».

6 урок, 1-2 класи, Машіка Д.М.

     Цікаву бесіду з елементами тренінгу "Твоя увага" провела з учнями 1-А класу класний керівник Коцак О.І.

     Уміння концентрувати увагу, здатність переключати її є дуже важливим елементом для досягнення успіху в навчанні, особливо для першокласників. Підвищення рівня розвитку уваги, розвиток довільної уваги, розширення світогляду учнів – було метою бесіди-тренінгу.

     Особливий інтерес в учнів викликала вправа "Оціни свою уважність", ігри "Хто в класі найуважніший" та "Слухай і почуй". Вправа "Хто швидше?", яку учні виконували в групах, додала заняттю азарту, але не зменшила уважності. З великим задоволенням учні виконували руханки "Чотири стихії" та "Увагу включай".

     В групі продовженого дня вихователем Машіка Д.М. з учнями 1-го та 2-го класів було проведено виховне заняття на тему «Я люблю Україну», метою якого було формування патріотичних почуттів у школярів, усвідомлення поняття «любов» до Батьківщини, виховання у дітей усвідомлення себе як невід’ємної частини українського народу.

     Під час заняття учні дізналися багато нового про Україну, її символи, столицю тощо. Висловлювали свої думки про те, як вони можуть допомогти своїй Батьківщині. З’єднували прислів’я, пояснюючи його та відгадували загадки й українські народні казки за уривком.

     Проте найцікавішим завданням для учнів було – це робота з квіткою бажань: школярі підбирали слова-бажання, які б відповідали на запитання «Якою б ви хотіли бачити нашу Україну?» і прикріплювали до пелюсток різнокольорової квітки на дошці.

     У підсумку заняття кожна дитина розфарбувала сердечко, яке буде нагадувати про любов до України.

Середа, 15 листопада 2017 року

1. Казкова подорож «Стежкою добра».

2 урок, 1-Б клас, Чопик І.С.

2. Інтелектуальна гра «Найрозумніший».

4 урок, 2-А клас, Сливка Т.О.

3. Виховне заняття ГПД «Осінь така мила…».

6 урок, 3-4 класи, Буглина О.В.

     У 1 – Б класі класним керівником Чопик І.С. була проведена казкова подорож «Стежкою добра», під час якої були використані інтерактивні методи, ігрові вправи, руханка. Учні продовжували прислів’я про доброту, називали слова ввічливості під час гри з мʼячем у колі, відгадували героїв казок, створили колаж «Дерево доброти», виразно читали вірші напам’ять. Так, виконавши всі завдання, першокласники дісталися до Доброї землі, де яскраво світило сонце і добрі люди, як промені цього сонця добротою своєї зігрівають нашу Землю. Відтак дійшли висновку, що доброю людиною не народжуються, а стають.

     Учні 2 – А класу (класний керівник Сливка Т.О.) змагалися в інтелектуальній грі «Найрозумніші». Мета гри – розвивати інтелект учнів, виявити й підтримати талановитих учнів, учити дітей брати участь у змаганні на звання «Найрозумніший», упевнено демонструвати свої знання з різних розділів програми, розвивати творчу уяву, логічне мислення, пізнавальний інтерес, пам'ять, потяг до знань, швидку реакцію, вміння орієнтуватися в довкіллі, виховувати почуття ніжності та шани, любові й поваги до рідного слова, рідного краю.

     Гра проводилася між двома командами – «Джерельце» та «Веселка» у 3 тури, де гравці відповідали на логічні запитання та запитання з літератури, природи, мови, математики, основи здоров’я, музичного мистецтва, а також про казки, мультфільми тощо.

     Під час гри не було байдужих. Всі школярі мали велике бажання перемогти і докладали для цього великих зусиль . З невеликим відривом перемогу здобула команда «Джерельце».

     Під час ГПД з учнями 3 – 4 класів вихователь Буглина О.В. провела виховне заняття на тему «Осінь така мила». Діти виконували різні завдання в ігровій формі. Були застосовані елементи інноваційних технологій: робота в групах, вправа «Очікування» та ін. Групи «Дослідники», «Народознавці», «Читайлики » представили осінь з різних точок зору. Очікування від виховного заняття та їх підсумки створили картину осені з листочків дерев у вигляді килимка. Дівчинка-осінь, яка завітала на заняття, розповіла віршик та пригостила всіх дарами осені. Золота середина між літом і зимою вкотре нагадала учням, що осінь таки мила…

     Таким чином, діти поглибити знання про осінні зміни у природі висловлювали свої думки, презентували доповіді. Всі завдання виховували в учнів любов до природи.

Четвер, 16 листопада 2017 року

1. Виховний захід «Чари осені».

3 урок, 3-А клас, Гузинець О.Ф.

2. Конкурс малюнків на тему «Золота осінь»

1АБ класи, Коцак О.І., Чопик І.С.

3. Перекличка повідомлень «Наша Батьківщина – Україна».

4 урок, 2-Б клас, Долгош Т.О.

    Золота осінь – сама барвиста і незвичайна пора року, адже восени вся природа пофарбована в жовті, помаранчеві та червоні кольори, все навколо ніби посипано золотом. Прогулянки в цю пору року особливо приємні, вони дають можливість востаннє перед холодною зимою насолодитися теплими днями, набратися сил.

     Золота осінь завітала зі своїми дарами і до молодших учнів нашої школи. Під час виступу 3-А класу (класний керівник Гузинець О.Ф.) на тему «Чари осені» діти побували у казці, яку їм подарувала осінь. В гості вона завітала до дідуся з бабусею та їх онуків, які були дуже здивовані побачити справжню осінь зі своїми місяцями.

     Школярі розповідали вірші, співали пісні, виконували чарівний „Танець листочків”. А також за допомогою овочів приготувати смачний вінегрет, який полюбляють онучки. Це все допомогло всім глядачам більше поринути у красу осінньої природи.

     Учні 1-А та 1-Б класів взяли участь у конкурсі малюнків на тему «Золота осінь», де показали своє бачення природи восени, свої таланти до малювання. Були визначені кращі роботи й учні нагороджені грамотами.

     Учні 2-Б класу з класним керівником Долгош Т.О. провели заняття на тему: Перекличка повідомлень «Наша Батьківщина – Україна». Діти об’єдналися в групи: «Поети», «Історики», «Спостерігачі», «Дослідники», де творчо попрацювали. Група «Поети» – продекламувала виразно вірші, присвячені Україні. В іграх «Де хто живе?», «Опиши Україну»,  «Найрозумніший» учні пригадали назви міст України, легенди про Україну, розвивали зацікавленість та бажання більше знати про свій рідний край. На завершення пролунала українська народна пісня «Василечки» у виконанні учениці цього класу Юрочко Олександри. Учні щиро аплодували дівчинці. В оченятах дітей світилась радість.

П'ятниця, 17 листопада 2017 року

1. Сторінками природничого журналу «Квітуча планета».

2 урок, 4-Б клас, Немеш У.А.

2. Виховний захід «Наша мова соловʼїна, чиста мов перлина».

3 урок, 3-Б клас, Кияк М.М.

3. Підведення підсумків тижня початкових класів. Святкова лінійка. Нагородження переможців.

1 - 4 класи

     Яскраві враження учні 4-Б класу отримали від мандрівки сторінками природничого журналу «Квітуча планета», яку разом з учнями здійснила класний керівник Немеш У.А. Метою було поглиблення знань учнів про природу, її багатства та ознайомлення з екологічними проблемами нашої планети. Учні робили зупинки на кожній сторінці, щоб зірвати квітку, яка була потрібна їм, щоб уквітчати Землю. Вони проявляли свою кмітливість та знання у складанні вислову про природу, розгадуванні загадок, кросворду та ціннісне ставлення до природи у вирішенні завдань на екологічну тематику. Також позмагалися у конкурсі-грі «Квітуча планета», за що були нагороджені грамотами.

     В нашій школі відбулося свято рідної мови «Наша мова солов'їна, чиста, мов перлина» за участі учнів 3-Б класу, класний керівник Кияк М.М. Палко і трепетно звучали віршовані рядки з вуст школярів. Діти пригадали прислів’я та приказки про мову. «Калинова, барвиста, рідна, велична, багата, мелодійна…», – так характеризували учні рідну мову. Не менш цікавими для учнів були сценки на українську тематику.

     Тема української мови та її ролі в житті кожного українця актуальна повсякчас. Так, під час виховного заходу прозвучали пісні та вірші, які виховують патріотизм та любов до рідної мови, рідного краю, до своєї Батьківщини.

     Тиждень початкових класів завершився святковою лінійкою-закриттям, де було підведено підсумки та нагороджено грамотами переможців конкурсів та відзначено найактивніших учнів.

Переглядів: 953 | Додав: ЛЮДМИЛА | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вверх