Четвер
25.04.2024
11:16
Вхід на сайт
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середнянський ліцей
Головна » 2019 » Грудень » 6 » Тиждень початкових класів: Година спілкування «Країна ввічливих слів», 4-А клас
21:13
Тиждень початкових класів: Година спілкування «Країна ввічливих слів», 4-А клас

             

   6 грудня в 4–А класі (класний керівник Сливка Т.О.) було проведене виховне заняття на тему «Країна ввічливих слів».

   Мета цього заняття – збагатити та активізувати словниковий запас учнів; формувати комунікативну компетентність, мовленнєву культуру школярів; розвивати діалогічне мовлення, пам'ять, мислення; виховувати ввічливість, повагу до старших і однолітків.

   Заняття розпочалося з віршованого привітання, посмішки та розгадування теми заняття. Діти помандрували до країни Ввічливих слів. По дорозі в цю дивовижну країну відвідали: «Алею Вітань», «Палац Вибачень», «Океан Ввічливості». Подорожуючи країною мандрівники зупинялися на зупинках.

   Перша зупинка мала назву «Алея Вітань». Тут діти згадували, коли потрібно вітатися, які є слова вітань, коли і як з’явилися слова вітань.

   Друга зупинка була в «Палаці вибачень», де діти згадали всі слова вибачень, обговорили, в яких випадах і як потрібно просити вибачення.

   Третьою зупинка - «Океан Ввічливості». Тут діти обговорили, що таке ввічливість, переглянули відеоролик «Що таке ввічливість», виконали вправу «Чарівні слова», де об’єднали подані їм ввічливі слова в такі групи: вітання, подяки, вибачення та інші ввічливі слова. Стали поліглотами і вивчили, як люди дякують у світі на різних мовах. З теленовин дізналися, коли відзначають день слова «дякую», пограли в гру «Ввічливо чи неввічливо», «Так чи ні, розв’язали запропоновані проблемні ситуації і складали розсипані прислів’я. Під кінець подорожі «Океаном Ввічливості» переглянули віршовану казку «Ввічливі слова».

   На завершення подорожі виконали завдання Семафора ввічливості, який запросив дітей на ввічливе чаювання в місто «Ввічливих слів». На згадку про себе, учні подарували жителям казкового міста чайний сервіс ввічливості.

   Дітям дуже сподобалася така подорож.

   Сподіваємося, що після цієї казкової подорожі учні неодмінно будуть ввічливими!!!

Переглядів: 557 | Додав: DreamMaster | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вверх