П`ятниця
19.04.2024
15:17
Вхід на сайт
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середнянський ліцей
Головна » 2019 » Грудень » 3 » Тиждень початкових класів: Відкритий урок з математики на тему «Додавання і віднімання чисел 8 і 9», 1-Г клас
21:13
Тиждень початкових класів: Відкритий урок з математики на тему «Додавання і віднімання чисел 8 і 9», 1-Г клас

                                          

   У 1-Г класі класним керівником Машіка Д.М. було проведено нестандартний урок-подорож з математики на тему «Додавання і віднімання чисел 8 і 9», метою якої було вправляти учнів у складанні та розв’язуванні виразів на додавання й віднімання. Вдосконалювати навички усного рахунку. Розвивати логічне мислення. Виховувати інтерес до професії космонавта, інтерес до вивчення точних наук.

   Під час уроку на дітей чекало багато відкриттів та нових знань про космос, пов'язаних із математичними завданнями. Діти уявно подорожували планетами розв'язуючи певні завдання і отримували нові знання з теми. На уроці було використано усний рахунок, математична розминка, а також цікаві завдання з цеглинками LEGO.

   Кубики LEGO або «шість цеглинок» – це практичний інструмент та дієвий засіб, який дає змогу реалізовувати ігрові та діяльнісні методи навчання в початковій школі.

   Також на уроці використовувалися інтерактивні методи навчання: "Мікрофон", "Робота в парах". Найбільше учням сподобалося завдання «Порахуємо та побудуємо» з цеглинками LEGO. Першокласникам було запропоновано об’єднатися в пари і називати вирази, наприклад: 8+1, 9-1, 6+3, 8-2 тощо. Число-відповідь на задані вирази - означала кількість штирів, які учні повинні були накрити, щоб поставити наступну цеглинку в башту. Під час завдання учні вчилися математичної грамотності, застосовувати на практиці отриманий досвід та знання, працювати для вирішення спільного завдання.

   Отже, використання LEGO - цеглинок на уроках математики дозволяє вчителеві показати як утворюються числа, порівняння їх; знайомити з арифметичними діями та сприяти формуванню обчислювальних навичок; познайомити зі складом числа і закріпити його; формувати і розвивати вміння складати і вирішувати завдання; розвивати логіку і мислення; розвивати пізнавальні процеси і комунікативні навички; розвивати дрібну моторику рук, орієнтування в просторі і в площині; виховувати акуратність, колективізм, взаємодопомогу, розвивати творчі здібності дитини.


 

Переглядів: 546 | Додав: DreamMaster | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вверх