П`ятниця
19.04.2024
21:51
Вхід на сайт
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середнянський ліцей
Головна » 2020 » Грудень » 28 » Уроки фізичної культури (хореографії) в 1-4 класах
16:49
Уроки фізичної культури (хореографії) в 1-4 класах
                                                         
   Збереження здоров’я дітей належить до головних завдань нашого закладу освіти. Тому формування навичок здорового способу життя та безпечної поведінки здійснюється не лише в рамках предметів "Фізична культура" та "Основи здоров'я". Частина навчального навантаження з фізичної культури (1 година на тиждень) використовується на вивчення окремого навчального предмету – „Хореографія”, що забезпечує рухову активність учнів.

   Так, одним з обов’язкових навчальних предметів у початкових класах нашого закладу освіти став урок фізичної культури (хореографія), під час якого всі учні мають змогу поринути у світ хореографічного мистецтва. Зміст навчальної програми включає три розділи" Ритміка", "Танцювальна азбука", "Танці".
   У розділі "Ритміка" опрацьовуються ритмічні вправи, музичні ігри, музичний матеріал та слухання і аналіз музики.
   У розділі "Танцювальна азбука" вивчаються елементи екзерсису класичного та народного танцю, які сприяють формуванню правильної постави та координації рухів.
   Третій розділ програми "Танці", де вивчаються танці, танцювальні елементи які можна виконувати масово та парами, а також при бажанні використовувати у масових заходах закладу освіти.
   Учні 1-4 класів мають спеціально обладнаний клас для уроків хореографії (дзеркальну стіну, гімнастичні коврики тощо), а також знають культуру та правила поведінки в залі та під час уроку. Мають змінне взуття.
   Цікава музика доповнює змістовний урок, адже всі уроки хорегорафії супроводжуються музикою. Структура уроку відповідає вимогам.
   Маю таке спостереження, що урок фізичної культури (хореографії) отримав інтерес та любов учнів. Адже вони старанно та захоплено повторюють завдання педагога, мають значні успіхи та бажання покращувати свої фізичні якості, розтяжки, удосконалювати пластику та  гнучкість тіла. Знають що це не тільки гарно, а здорово і корисно!!!
   Деякі елементи уроку додаю у відеоматеріалі. Приємного перегляду.

Хореографія - Уроки хореографії 1



Хореографія - Уроки хореографії 2
 
С.С. Ерделі-Сембер,
учитель фізичної культури та хореографії
Переглядів: 445 | Додав: DreamMaster | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вверх