Вівторок
30.04.2024
04:05
Вхід на сайт
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Лютий 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середнянський ліцей
Головна » 2023 » Лютий » 16 » День єднання
23:42
День єднання
                                                                       
   День єднання - молоде свято. У нього немає сформованих роками традицій, але в умовах війни воно набуло особливого сенсу - показати усьому світові, що ми сьогодні - як ніколи єдині та попри все будемо відстоювати свою незалежність і своє майбутнє.

   Взимку 2022 року американська та західноєвропейська розвідки попереджали Україну про можливе вторгнення РФ і навіть називали дату - 16 лютого. Ніхто не хотів вірити в це - країна продовжувала жити своїм життям і турботами. Але в суспільстві все-таки почалися хвилювання. Для підняття духу і, щоб зменшити психологічний тиск, президент України Володимир Зеленський встановив нове свято, покликане нагадати, що саме в єднанні - наші сила та міць.
   "Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання", - сказав тоді президент. Так з'явився День єднання 16 лютого.
   Сьогодні в Україні в містах і селищах піднімають державний прапор і виконують гімн. Приєднатися до святкування можна, одягнувши вишиванку чи прикріпивши синьо-жовту стрічку.
   Учні Середнянського ліцею вирішили долучитися до святкування Дня єдності флешмобом аби підтримати тих, хто зараз бореться за нашу свободу та мир на фронті.


   Учні 3-А класу (класний керівник Сливка Тетяна Олександрівна) приєдналися до святкування та провели виховний захід «Долоньки єднання» та годину спілкування, ігри, присвячені темі "Ми сильні, бо ми єдині!". Під час цих заходів учні поглибили знання про Батьківщину та її символи, вкотре відчули гордість за свою державу і свій народ.





   Учні 8-Б та 11-А класів долучилися до державної акції - День єднання. Вчителем історії Озимок О.М. була проведена бесіда стосовно історії походження цього молодого свята, у якого немає сформованих роками традицій, але в умовах війни вона набула особливого сенсу - показати усьому світові, що ми сьогодні - як ніколи єдині та попри все будемо відстоювати свою незалежність і своє майбутнє.

Тільки разом ми сильні, бо наша сила – у єдності.
Разом і спільними зусиллями – до Перемоги!
У нашій згуртованості, єдності непереможна сила українців!
Шана всім, хто сьогодні стоїть на захисті нашої держави.
Пам’ятаймо тих, хто віддав своє життя за Україну!
Ми - сильні! Ми - вільні! Ми-разом!
Слава Україні!
Переглядів: 97 | Додав: DreamMaster | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вверх