Вівторок
30.04.2024
04:22
Вхід на сайт
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Січень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середнянський ліцей
Головна » 2023 » Січень » 22 » День Соборності
21:23
День Соборності
                                                 
   У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події.

   Одна з таких сторінок нашого минулого - боротьба українського народу за соборність своїх земель.
   Так вже розпорядилась історія, що упродовж століть наш народ та землі України були розрізнені, належали до інших держав: Російської імперії, Польщі, Австро-Угорщини. Тож споконвічною мрією українців було об'єднання розрізнених частин України в межах однієї держави.
   І, нарешті, 22 січня 1919 року, настав довгоочікуваний момент – проголошення Акту Соборності, народження єдиної незалежної соборної держави.
   22 січня 1946 року відбулась ще одна важлива подія – входження Закарпатської області до складу України.
   "Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України- Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Закарпаття) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка. "
   День Соборності дістав офіційний статус свята лише у 1999 р.
   Сьогодні, як і 104 роки назад, Україна стоїть на шляху об’єднання своїх територій, незаконно анексованих російською федерацією. Тому, з метою виховання патріотів своєї держави, розширення знань учнів про значення проголошення Акту соборності для історії нашого державотворення у ліцеї було проведено наступні заходи:
   - Класний керівник 5-А класу, Пінчук Л.Ю. провела виховну годину до Дня Соборності та з нагоди відзначення 77 річниці з моменту приєднання Закарпаття до складу України. Під час виховної години учні переглянули презентацію про День Соборності та приєднання Закарпатської області, виконували різноманітні завдання, а також склали карту України як символ єдності та прагнення до свободи українського народу;



 
 
   - Було проведено круглий стіл, присвячений Дню Соборності України. Учасники круглого столу: 8-Б, 10-А та 11-Б класи, вчитель історії Озимок О.М.


   
   - Бібліотекарем Вейгеші Я.І. оформлено виставку «22 січня – День Соборності України», яку радо відвідували учні старших класів. Книжкову виставку відвідали учні 10-А класу разом з класним керівником Каналош Т.Д.

   Також відвідали книжкову виставку учні 4-Б разом з Сабов Т.Д. переглянули відеоролик"День Соборності України" задавали різні запитання,та відповідали на запитання вікторини "Що ми знаємо про Україну?".



   - Проведено акцію єднання під гаслом «Україна соборна. Разом до перемоги!», в якій взяли участь педагогічні працівники та учні старших класів.
   - Класні керівники старших класів провели інформаційні хвилинки на тему Соборності української держави;

    Соборність передбачає не лише пам'ять про спільне минуле, а потребує згуртованості співпраці заради майбутнього.
   За традицією створили живий ланцюг як символ духовної єдності...

 
Переглядів: 46 | Додав: DreamMaster | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вверх