Вівторок
30.04.2024
09:08
Вхід на сайт
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Січень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середнянський ліцей
Головна » 2023 » Січень » 12 » Майстер-клас
21:58
Майстер-клас
                                                    
   12 січня 2023 року відбулося засідання учасників педагогічної майстерності вчителів початкових класів та вихователів ГПД.

   Вчитель початкових класів Буглина О.В. провела майстер-клас на тему: «Гра як засіб підвищення ефективності уроків української мови в початкових класах». Олена Василівна поділилася своїм досвідом щодо використання ігрових технологій на уроках української мови в початкових класах НУШ. Педагог презентувала багато навчальних ігор, які застосовує в роботі з дітьми. Поряд з традиційними дидактичними іграми, продемонструвала інтерактивні ігрові технології.

   Учасники майстер – класу брали активну участь у розв’язанні ігрових завдань та мовознавчих ігор з теми «Іменник». Майстер-клас сприяв розвитку педагогічної творчості, підвищенню мотивації вчителів до пошуку ефективних шляхів викладання навального предмету.




 
   Маргітич Т.В., вчитель початкових класів поділилася власним досвідом роботи з теми «Ігрові технології та інновації в умовах реалізації Нової української школи». Звернула увагу на важливість застосування гри як засобу формування ключових компетентностей особистості. Саме використання елементів навчальної гри викликають в учнів пожвавлення і зацікавленість до вивчення навчального матеріалу.


   Будь-яка гра – це новий досвід, який, у свою чергу, стає джерелом нових знань, нових дій і нових ідей. Ігрові методи багатопланові, тому кожен з них сприяє виробленню певної практичної навички.

 
   Гузинець О.Ф. підготувала доповідь з актуального питання «Формування читацьких компетентностей молодших школярів». Вчитель повідомила, що читацька компетентність молодшого школяра - це володіння комплексом читацьких знань, умінь і навичок, ціннісних ставлень учнів, які дають змогу учневі свідомо здійснювати пошук книжок, відбір інформації для вирішення навчально-пізнавальних завдань і виявляються у процесі сформованості повноцінної навички читання, розуміння текстів різних жанрів, обізнаності з колом читання (доступного дітям цього віку), сформованості особистісних ціннісних суджень щодо прочитаного. Завдання учителя початкових класів не тільки навчити свідомо, правильно, виразно читати, розуміти, аналізувати твори, але і формувати у дітей соціальні, морально-етичні цінності через художні образи літературних творів; розвивати мовлення учнів; формувати уміння створювати власні висловлювання за змістом прочитаного (прослуханого); розвивати творчу літературну діяльність школярів; формувати у них навички самостійної роботи з різними типами і видами дитячих книжок; уміння здійснювати пошук, відбір інформації для вирішення навчально-пізнавальних завдань.
   Багато зусиль Олександра Федорівна докладає, навчаючи дітей осмислено читати. Не секрет, що навіть першокласники, які щойно навчились читати, відразу ж втрачають бажання це робити. Тому педагог вважає, що важливо не тільки підтримувати у дітей зацікавлення, а й розвивати його від уроку до уроку. Першочергово вчитель працює над темпом читання, який сприяє розумінню прочитаного. Швидкісне читання активізує процеси мислення і є одним із засобів удосконалення навчального процесу, воно є основою успішної кар’єри. Олександра Федорівна вважає, що якщо діти осмислено, швидко, виразно читають, переказують прочитане; будують усні та письмові монологічні висловлювання; складають текст; беруть участь у діалозі в процесі обговорення прочитаного; уміють ставити запитання, висловлювати свою думку; вміють працювати з книжкою; висловлюють оцінні судження, то читацьку компетентність у своїх школярів вона сформувала.


   Засідання учасників педагогічної майстерності вчителів початкових класів та вихователів ГПД сприяло удосконаленню професійних якостей педагогів.
Переглядів: 64 | Додав: DreamMaster | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вверх