П`ятниця
26.04.2024
13:09
Вхід на сайт
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середнянський ліцей
Головна » 2018 » Жовтень » 26 » Моральний ідеал та його місце в житті людини
21:39
Моральний ідеал та його місце в житті людини

                                                                   

   26 жовтня 2018 року в 9-А класі Середнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів була проведена виховна година «Моральний ідеал та його місце в житті людини» (до 100-річчя з дня народження В.О.Сухомлинського). Метою заходу було поглибити знання учнів про життя та творчість В.О.Сухомлинського, проаналізувати духовну спадщину письменника-педагога, розкрити виховний та естетичний зміст його творів; сприяти вихованню почуття любові, патріотизму, людяності, безкорисливості, взаємоповаги та добра.

 Найважливіше і найважче для людини –

завжди залишатися людиною.

В.О. Сухомлинський

   Учні спілкувалися за круглим столом, висловлювали власні думки з приводу поняття «справжня людина». Було піднято ряд проблемних питань: Яка вона справжня людина з точки зору В.О.Сухомлинського? Називали риси характеру, які повинна виховувати справжня людина для подолання труднощів, котрі підстерігають її на життєвому шляху? Які чесноти повинна мати людина?

   Учні підготували презентацію життя В.О.Сухомлинського, його творів.

   Проблемне питання – чи можна стверджувати, що В.О.Сухомлинський був філософом, мудрецем, справжньою людиною? Учні зрозуміли, що «навчання має бути як радісна праця, а виховання красою». Було зачитано уривки із творів «Серце віддаю дітям», «Листи до сина», «Народження громадянина».

   Учні підготували виразне читання та аналіз казки В.О.Сухомлинського «Бо я людина». Далі складали схему «Справжня людина», зачитували афоризми педагога, людини полум’яного серця. Учні підготували виразне читання віршів «Подорож» академіка Ю.Мальованого, вірш Р.Кіплінга «Якщо…» та слова матері Терези про життя. Було проведено анкетування «Ціннісні орієнтації молоді».

   Підсумком заходу був перегляд фільму про В.О. Сухомлинського присвяченого 100-річчю з дня народження В.О. Сухомлинського. Учні прийшли до висновку , що потрібно виховувати в собі людину – це головне. «Інженером можна стати за 5 років, вчитися на людину треба все життя. Найголовніше в душі – це краса…». Будь Людиною на землі!

   Завершенням вшанування пам’яті 100-річчя з дня народження В.О.Сухомлинського було проведено флешмоб «Серце, віддане дітям».

Переглядів: 431 | Додав: DreamMaster | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вверх