Четвер
02.05.2024
22:19
Вхід на сайт
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Лютий 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середнянський ліцей
Головна » 2022 » Лютий » 21 » Найцінніший скарб у тебе - рідна мова
19:22
Найцінніший скарб у тебе - рідна мова
                                                                                       
   Рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, а історія народу, його світогляд.

   Відзначаючи Міжнарожний день рідної мови, 21 лютого,  учні 3-А класу (кл.кер. Гузинець О.Ф.) виготовили стіннівки на тему „Рідна мова”.

   В 2-А класі (кл.кер. Сливка Т.О.) пройшла виховна година на тему "Найцінніший скарб у тебе - рідна мова" присвячену Дню рідної мови. 
   Учні дізналися багато цікафих фактів про рідну мову. Діти слухали і розповідали вірші про мову. Виготовили лепбук "Я люблю рідну мову". Розгадували кросворди і вирішували різні завдання.




   У 1-Б класі (кл.кер. Чопик І.С.) було проведено урок до міжнародного дня рідної мови „У країні Рідної мови”, на якому учні виразно читали вірші про мову, відгадували загадки, складали прислів‘я, отримали цікаві факти про українську мову.
   Потім працювали у міні-буках де були поетами, дослідниками, художниками, ерудитами, блогерами. Найбільше діткам сподобалась робота дослідника, розшифрувати і вивчити вірш про Украіну.
   
   
   Під керівництвом класного керівника Сабов Т.Д., в 3-Б класі, була проведена виховна година на тему: „Мова калинова” Учні розгадували ребуси, кросворди, читали вірші про мову, дивилися презентацію. Школярі залюбки взяли участь в мовних іграх та конкурсах.  З почуттям гордості звучали слова звернення учнів до української мови.  Всі заходи були підпорядковані єдиній виховній меті: шанувати, розвивати українське слово, дбати про красу і багатство української мови.


   Учні 4-Б класу (кл.кер. Щурко У.А.) поринули в гру-подорож „У країні рідної мови”. На уроці діти виконували різні завдання, розвязували кросворди, відгадували загадки-шаради, складали прикметникові віночки, слухали твори про красу рідної мови. Наприкінці уроку вчителька наголосила на важливості берегти національний скарб, примножувати його, не засмічувати чужими і брудними словами.

   
   В 2-В класі (кл.кер. Маргітич Т.В.) був проведений урок на тему „Рідна мова калинова”, на якому учні декламували вірші мро мову, відгадували загадки та малювали символи ураїнської мови. Класний керівник Буглина О.В. провела вікторину з учнями 2-Г класу на тему: „Знаю, вивчаю рідну мову”.
   Під час уроку учні розділилися на команди дослідники і народознавці. Відповідали на запитання вікторини, відгадували загадки, продовжували прислів’я. Вгадували казкових героїв з українських казок, складали слова.



   Діти весело провели час. Згодилися зі словами Панаса Мирного „Найбільше й найдорожче добро в кожного народу- це його мова.”
   У 1-В, Г класах (кл.кер. Байза Л.І. та Синичка Д.О.) провели виховний захід до Міжнародного дня рідної мови „Рідна мова- моя калинова”. На якому ознайомили дітей із значенням рідної мови для народу, виготовили браслети із символікою України та розфарбували державний прапор та його символи. Прослухали та відтворили українські народні пісні і дізналися на скільки є багатою та милозвучною рідна мова.


   Також в шкільній бібліотеці була проведена виставка тематичної літератури „Рідну мову бережи!”
   Мова -  то цілюще народне джерело, і хто не припадає до нього вустами, сам висихає від спраги. (В. Сухомлинський).
Переглядів: 192 | Додав: DreamMaster | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вверх