П`ятниця
03.05.2024
06:07
Вхід на сайт
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середнянський ліцей
Головна » 2019 » Лютий » 19 » Разом для найкращого Інтернету
17:22
Разом для найкращого Інтернету

                     

   5 лютого 2019 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету».

   Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема наймолодших, користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

   Програма Мережних академій Cisco, Кіберполіція України та компанія ERC за підтримки ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» провели онлайн-урок із нагоди Дня безпечного Інтернету 2019. Для його перегляду на YouTube каналі Спільноти Програми Академій Cisco в Україні бул запрошені школярі 8-11 класів закладів ЗСО, учні професійно-технічних ліцеїв та студенти коледжів

   Для обговорення були запропоновані такі теми виступів:

  • «Кібер-атаки та інтернет-шахрайство»;
  • «Соціальна інженерія: як хакери використовують вразливості людей».

   Учні 8-10-х класів нашої школи також долучилися до відзначення Дня Безпечного Інтернету і  переглянули в запису ці відео-виступи.

   Також в цей день за ініціативи Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби відбулася Всеукраїнська акція #STOP_SEXтинг до Дня безпечного Інтернету.  У межах акції було проведено урок для учнів 7–11 класів на тему: «Інтимні селфі в Інтернеті — жарт чи небезпечний ризик?». Матеріали до уроку розробила національна експертка із захисту дітей від насильства офісу Уповноваженого Президента України з прав дитини Анастасія Дьякова спільно з кіберполіцією Києва та ювенальною превенцією Національної поліції України.

   Наші учні з цікавістю переглянули презентацію та відеоролик на цю тему, обговорили ризики та наслідки необачного інтернет спілкування.

   Такі заходи як День Безпечного Інтернету є унікальною можливістю для кращого розуміння проблем та можливостей в онлайновому світі, це час поділитися важливою інформацією, щоб діти і молоді люди могли досліджувати Інтернет безпечно і скористалися позитивним досвідом експертів.

Переглядів: 355 | Додав: DreamMaster | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вверх