П`ятниця
03.05.2024
01:34
Вхід на сайт
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середнянський ліцей
Головна » 2019 » Квітень » 20 » Тиждень біології
23:47
Тиждень біології

                                     

   З 15 по 19 квітня в нашій школі проходив тиждень біології.

   Протягом тижня було проведено різні розвивальні вікторини, в яких учні охоче брали участь. Метою цих заходів було поширювати та поглиблювати екологічну культуру дітей; створити умови, що спонукають учнів з повагою ставитися до природи, до всього живого. Узагальнити знання учнів про рослин, тварин та людину, а також розвивати в них логічне мислення, зв’язне мовлення, активізувати увагу та пам'ять.

   Щороку в школі ми проводимо тиждень біології, під час якого кожен з вас матиме можливість сягнути глибин таємниць природи, доторкнутися серцем до живого світу флори і фауни нашої планети, проникнутися розумінням світових екологічних проблем та тієї екологічної ситуації, яка склалася на Україні, нагадати ще раз для себе рідкісні і зникаючі види рослин і тварин України. Сьогодні дуже потрібно, щоб люди не шкодили природі, а допомагали їй.

 

План проведення тижня біології

Понеділок

  • Відкриття тижня біології. Лінійка
  • Конкурс стіннівок «У світі цікавої біології»

Вівторок

  • Гра-вікторина «Подорожуємо світом природи» (7 класи)

Середа

  • Вікторина «Біоманія» (8 класи)

Четвер

  • Гра «Кращий знавець біології» (6 класи)

П'ятниця

  • Урок-захист дослідницьких проектів «Академія юних валеологів» (5 класи)
  • Підведення підсумків. Нагородження переможців.

 

   Першого дня учні були ознайомлені з планом предметного тижня біології. А також відбувся конкурс стіннівок.

   Наступною була вікторина для учнів 7-го класу «Подорожуємо світом природи».

   Під час конкурсу учні відгадували «Лісові загадки» по черзі відповідаючи на питання. Знаходили «Трете зайве», та за описом ознаки відгадували тварин.

   Учні 8 класу виконували завдання «Хто дасть правильну відповідь», «Склади слова» та «Допиши», тобто з букв даного слова необхідно було скласти якомога більше слів. Також кожна команда отримала «Німий малюнок» який потрібно було підписати.

   Шості класи змагалися за звання «Кращих знавців біології». Під час турніру учні переходили на різні станції отримуючи наступні завдання: знаходили помилки в групі слів, визначали класи рослин та місця зростання певних видів дерев, підписували «Німі малюнки».

   Ну і звичайно учні 5 класів так само активно попрацювали готуючи свої дослідницькі проекти з Основ здоров'я на тему: «Академія юних валеологів». Малювали стіннівки, на яких висвітлювали свої асоціації, та ставлення до різноманітних видів спорту, зачитували цікаві спортивні загадки, та цікаві факти про деяких видатних спортсменів.

   І на завершення тижня біології, учні були нагороджені грамотами за кращі знання та за гарні стіннівки. Можемо зробити висновок, що всі активно працювали та сподіваємось, що хоч певна кількість отриманих знань в них залишиться.

Переглядів: 548 | Додав: DreamMaster | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вверх