Четвер
02.05.2024
00:13
Вхід на сайт
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Травень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середнянський ліцей
Головна » 2022 » Травень » 30 » Тиждень екології та природничих наук
21:45
Тиждень екології та природничих наук
                                             
   З 23. 05 по 27.05.2022 р. в Середнянському ОЗЗЗСо проходив тиждень екології та природничих наук
Мета його проведення формування екологічної культури учнів, усвідомлення себе, як частинки природи, відчуття відповідальності за неї як за національне багатство, залучення вихованців до активної екологічної діяльності, нетерпиме ставлення до тих, хто завдає школи природі.
   В перший день тематичного тижня вчителем хімії, Ком’ят І.Ф., було проведено конкурс на краще відео домашнього хімічного експерименту між учнями 7-А,Б класів.
   Також учні 8-А,Б класів підготували Екологічний вісник „Людина і довкілля” під керівництвом вчителя біології Мазютинець Г.А.
   На наступний день відбувся захист навчальних проєктів учнів 9-А класу на тему „Біосфера. Захист та збереження біосфіри”. (вчитель Ком’ят І.Ф.)

   Учні 7-А,Б класів під керівництвом вчителя основ здоров’я  взяли участь у створенні колажу „Шкідливим звичкам – НІ!”


   Дев'ятокласники провели журналістське розслідування на тему: „Сучасні екологічні проблеми України”. У своїх дослідженнях  учні порушили такі найактуальніші проблеми як скорочення об'ємів чистої води через зменшення запасів і забруднення поверхневих та підземних вод, забруднення повітря, деградація земельних ресурсів, знищення лісів, побутові відходи, радіаційне забруднення та шкідливий вплив військових об'єктів.
   В середу відбувся онлайн брейн-ринг, між учнями 6-А класу, на краще знання грибів та лишайників.

 
   Цього ж дня, вчитель хімії, Яворська Г.А., провела онлайн-екскурсію для учнів 11-А,Б класів „Екологія та хімія в прогресі людства” під час якої в учнів сформувалося уявлення про діяльність людини як геологічну силу, що активно перетворює всі оболонки Землі та сучасну наукову картину світу, науковий стиль мислення, необхідність екологічного мислення для вирішення проблем, що стоять перед людством.

 
   Костюк Я.С. організувала екологічну вікторину для учнів 5-6 класів „Земля – наш спільний дім” метою якої було виховати культуру поведінки на природі, та навчити правил поведінки в природному середовищі.




 
   В четвер вчитель географії Смочко І.В. провела з учнями 7-Б класу урок-вікторину „Екологічні проблеми Світового океану”. Під час уроку учні  відчували свою успішність, інтелектуальну спроможність.

 
   Між учнями 7-А,Б класів відбулася біологічна вікторина на кращого знавця поведінки тварин (вчитель Ком’ят І.Ф.)
   В 10-А класі було проведено урок-турнір з географії „Екологічні проблеми Африки” (вчитель Смочко І.С.)

 
   Також вчитель біології, Ком’ят І.Ф. організувала екскурсію „Вивчення біогеоценозів лісу, луки, ставка” для учнів 6-А класу, під час якої учні весело та пізнавально провели час.
   В останній день тижня з ініціативи вчителя хімії Ком’ят І.Ф., відбулася відеоконференція з учнями 9-А,Б класів на тему: „Місце хімії серед природничих наук. Значення хімії для розвитку людства”.
   Було проведено екологічні квести з учнями 9-Б класу на тему: „У світі природи”, та з учнями 11-А,Б  класів – „Твоя екологічна безпека” (вчитель Галушка М.Й.).

   Тематичний тиждень проведено цікаво та з користю.
Переглядів: 159 | Додав: DreamMaster | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вверх