Неділя
05.05.2024
04:52
Вхід на сайт
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Лютий 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середнянський ліцей
Головна » 2023 » Лютий » 20 » Тиждень іноземної мови в Середнянському ліцеї
13:44
Тиждень іноземної мови в Середнянському ліцеї
                           
   Світ іноземної мови - такий багатоманітний та захоплюючий, що знаходить свій відбиток не тільки в різних галузях науки, а перш за все як невід’ємна основа будь-якого уроку іноземних мов та важливий елемент уроків зарубіжної літератури. Таким чином, перша половина лютого місяця 2023 року, а саме період з 13.02 по 17.02 в Середнянському ліцеї Середнянської селищної ради пройшла під гаслом «Ве my Valentine!». Цей тиждень іноземних мов та зарубіжної літератури був присвячений проведенню різного виду відкритих уроків: урокам гри, брейн−рингам, флешмобу, надзвичайному музичному фестивалю та багато іншому.

   Отже, перший день тижня розпочався з конкурсу стінгазет та постерів присвячених Дню Св.Валентина. Роботи учнів 5−9 класів були представлені двома іноземними мовами: англійською та німецькою. Дуже приємно здивували учні 8-х класів, які змогли донести тему кохання, любові та поваги одне до одного через призму неймовірної краси плакатів. Активна співпраця вчителів англійської та німецької мов, серед яких: Скоропад Н.В., Лелекач В.В., Хомич Л.О. і Товт Н.М. показала, що учні 5-11 класів з неабияким захопленням взяли участь у створенні валентинок та проведенню флешмобу «Подарую тобі Валентинку!» під керівництвом вчителів англійської мови Каналош Т.Д., Слуцької Н.В., Опалько М.М. та Примич В.В.
   
   
   
   Активним продовженням цього дня став відкритий урок в 1-Б класі вчителем анг.мови Пехньо О.Я. на тему: "Letsplay!". Діти захопилися цікавими іграми "Umbrella", "Buildacity", "Makeacircle". За допомогою ігор учні першого класу вдосконалювали навички аудіювання та говоріння, розвивали логічне мислення, пам’ять та увагу.

   
   
   13.02.2023 року у 3-А та 3-Б класах також було проведено урок-гру вчителем анг.мови Опалько М.М. на тему: ,,Прикрашаємо домівку до Дня Валентина”. Учні закріплювали вивчений лексичний матеріал з теми ,,My new house”, виготовили макети меблів та облаштували ними будиночок, а також прикрасили цей будинок до Дня Святого Валентина. Таким чином, здобувачі освіти розвивали діалогічне і монологічне мовлення, логічне мислення, здатність на здогадки, уяву; розвивали здібності самостійно планувати мовленнєві дії, формувати ключові компетентності. Урок пройшов весело, активно та з користю.

   14 лютого в Середнянському ліцеї відбувся чудовий музичний фестиваль – «Be my Valentine!», до якого були залучені учні 7-11 класів та всі вчителі кафедри іноземних мовКаналош Т.Д., Слуцька Н.В., Примич В.В., Пехньо О.Я., Скоропад Н.В., Лелекач В.В., Товт Н.М., Хомич Л.О., Опалько М.М. Цей захід мав на меті розвивати здібності учнів середньої та старшої ланки, використовуючи іноземну мову як інструмент спілкування та взаємодії, розвивати вміння усного спілкування, навчити учнів творчо мислити, виховувати повагу до традицій і звичаїв проведення Дня святого Валентина, існуючих в англомовних та німецькомовних країнах, любов до іноземних мов. Музичний фестиваль був дуже насичений, адже тут учні змогли проявити свої здібності виконувати музичні композиції англійських та німецьких співаків і композиторів використовуючи декламування поем, гру на скрипці, вокальний та хоровий спів, виконання вальсу випускниками 11-х класів.

       



           
   
   15 лютого 2023 року, в рамках тижня англійської мови, вчителі Товт Н.М. та Хомич Л.О. провели відкритий урок у 8-а класі на тему "Засоби масової інформації. Вживання теперішнього неозначеного часу у пасивному стані". На уроці учні дізнались про різні джерела отримання інформації, переваги та недоліки використання інтернету, збагатили свій словниковий запас з цієї теми завдяки цікавим роздатковим матеріалам та роботі в групах. Учні опанували граматичну тему та змогли використати її у спілкуванні англійською мовою.
   Цікаво та жваво того ж дня пройшов відкритий урок на тему – «У здоровому тілі− здоровий дух, проведений вчителем анг.мови Примич В.В. Метою уроку було закріпити лексичний та граматичний матеріал по темі "Здоров'я", вдосконалити вживання граматичних структур-модального дієслова should та Past Perfect, розвивати комунікативні здібності учнів, виховувати дбайливе ставлення до свого здоров'я. На уроці використовувалась робота в групах та парах. Також обговорювали здорове харчування, вплив їжі на здоров’я людини, уявлення про корисну їжу, про білки, жири, вуглеводи, вітаміни; розвиток у школярів навичкок культури і гігієни правильного харчування.
   На завершення, 17 лютого 2023р. було проведено відкритий урок з німецької мови у 5-Б класі на тему ''Die Freunde. Treffpunkte'' (Друзі. Місця зустрічі). Урок провела вчитель Лелекач В.В. у формі гри. Учні виконували на уроці різні завдання з читання, аудіювання, говоріння, письма та розігрували діалоги. Школярі ефективно співпрацювали в групах, логічно будували висловлювання на німецькій мові та відповідали на запитання вчителя. Урок пройшов жваво і продуктивно.

Переглядів: 104 | Додав: DreamMaster | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вверх