П`ятниця
17.05.2024
22:37
Вхід на сайт
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середнянський ліцей
Головна » 2021 » Лютий » 27 » Тиждень математики
14:28
Тиждень математики
                            
   З 22 по 26 лютого 2021 р. в Середнянському ОЗЗСО було проведено тиждень математики, вчителями Гоголь О.В., Сорокопуд М.С., Тилищак М.М. З метою розвитку пізнавальної активності, творчих здібностей, кмітливості учнів та зацікавленість у вивченні математики. Для проведення тижня були задіяні учні 5-11 класів, які були організаторами і учасниками різних заходів. Девізом тижня були слова М.Ломоносова: «Математику вже тому вчити потрібно, що вона розум до порядку приводить».

   Перший день тижня, понеділок розпочався із оголошення плану проведення заходів. У цей же день учнями 11-Б класу були проведені презентації проектів «Вчені, яких подарувала світові українська земля» (вч.Сорокопуд М.С.). Учні дізналися багато цікавого про життя М.П.Кравчука, Г Ф.Вороного, В.Й.Левицького та інших вчених. Про їх нелегкий життєвий шлях та про внесок у розвиток математики. Урок був пізнавальний та цікавим.
    
   З метою розвитку пізнавального інтересу, допитливості, логічного мислення, творчих здібностей для учнів 6-х класів у вівторок було проведено «математичний калейдоскоп» (вч.Сорокопуд М.С.). На уроці учні розв’язували цікаві завдання, приклади, відгадували слова за підказками, виконували графічний диктант, малювали за допомогою геометричних фігур п’ятикласника, а також розгадували анаграму. Урок був цікавий.
   
   У 7-х класах було проведено урок-подорож «Функція та її роль у житті» (вч.Гоголь О.В.). На даному уроці учні подивилися цікавий мультфільм про те, як функція оточує нас в житті, як залежить одна зміна від іншої, а також виконували різні завдання на знаходження аргументу та значення функції.

   У середу з учнями 11-А класу (вч.Гоголь О.В.) була проведена міні-лекція «Стереометричні фігури у світі людей». На даній лекції учні побачили багато фото-ілюстрацій різних архітектурних споруд як історичних так і сучасних. Геометричні фігури використовує не тільки людина, але і сама природа, в цьому учні переконалися, розглядаючи ілюстрації.
   У цей же день учні 10-А класу взяли участь в «Інтелектуальному марафоні» (вч.Сорокопуд М.С.). Інтелектуальний марафон – це цікавий вид інтелектуального змагання, можливість проявити свої здібності, стимулювати кожного учня не лише до результативної роботи, але й до порівняння свого інтелектуального розвитку з досягненнями інших учнів. На уроці були проведені різні конкурси: «Щаслива рука», «Чи знаєте ви терміни», «Вгадай слово». Урок пройшов цікаво і насичено.
   
   Урок-лекцію «Цікаві події з історії видатних математиків» у 8-х класах було проведено в четвер (вч.Тилищак М.М.). Учні підготували цікаві факти із життя видатних математиків. Була проведена вікторина «Різні грані» та розв’язано  багато цікавих задач.

   Для учнів 5-х класів (вч.Гоголь О.В.) був проведений урок-казка «Подорож до країни десяткових дробів». Подорожуючи по місту Математики учні дізналися багато цікавого, виконуючи дії з десятковими дробами. Знайшли висоту найвищого дерева у світі, розв’язували кросворд та дізналися ім’я видатного математика, який вніс свій вклад при дослідженні десяткових дробів. Урок був цікавий та захоплюючий.


   У п’ятницю був проведений інтелектуальний конкурс «Краса проти мужності» у 9-х класах (вч.Тилищак М.М.). Учні брали участь у таких раундах: «Так чи ні», «Запитання на засипку», «Математика служить людині». Учні із задоволенням виконували цікаві завдання.
   
   Протягом усього тижня діти розгадували кросворди, розв’язували логічні задачі і головоломки, грали і в ігри, відповідали на запитання вікторини, а також дізналися багато цікавого про життя видатних математиків.
Переглядів: 251 | Додав: DreamMaster | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вверх