Вівторок
30.04.2024
04:33
Вхід на сайт
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Січень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середнянський ліцей
Головна » 2023 » Січень » 28 » Тиждень математики, фізики, інформатики
22:32
Тиждень математики, фізики, інформатики
                                                                                  
   Із метою залучення до активної пізнавальної діяльності, розширення математичного кругозору, пробудження в учнів інтересу до математики, фізики та інформатики з 23 січня по 27 січня 2023 року в Середнянському ліцеї Середнянської селищної ради Ужгородського району проходив "Тиждень математики, фізики, інформатики"

   Девізом тижня було:
Не просто слухати, а чути.
Не просто дивитися, а бачити.
Не просто відповідати, а міркувати.

   Розпочався тиждень з презентації газет, у яких було відображено історію математики, фізики, інформатики, біографії відомих вчених, цікаві задачі, ребуси, кросворди.





 
   24 січня вчителем математики Пінчук Л.Ю. був проведений математичний турнір "Найрозумніший" серед учнів 5-х класів. Було створено дві команди "Кмітливі" та "Винахідливі". Боротьба між командами була цікавою та напруженою. При проведенні турніру були конкурси "Бліц-турнір", "Вперед за лідером", гра "Склади числа", під час яких діти розв'язували цікаві завдання та застосовували свої знання в нестандартних ситуаціях. Команда "Винахідливі" виграла і була нагороджена медалями.





   24 січня в 9-А класі була проведена вікторина "У світі цікавої математики " вчителем математики Гоголь О.В. Метою даного заходу було розвивати творчі здібності, уміння лаконічно висловлювати свої думки та знаходити вихід у складних ситуаціях, нестандартно підходити до вирішення проблем. Під час заходу були проведені такі конкурси: "Розминка", "Брейн-ринг", "Роздуми ", "Конкурс капітанів". Учні активно змагалися за звання кращих знавців математики.





   25 січня була проведена вікторина "Відомі українські математики" вчителем математики Сорокопуд М.С. Щоб краще ознайомитися із життям та діяльністю відомих українських математиків учні показали вміння самостійно опрацьовувати матеріал, використовуючи сучасні комп'ютерні технології для створення презентацій про вчених: Вірченко Н.О., Самойленко В.М., Глушков В.М., Кравчук М.П., Боголюбов М.М.
   Також була проведена вікторина "Знаю, вмію, роблю", де потрібно було розв'язати завдання і за результатами відповіді скласти слово. При проведенні вікторин: "Графічний ключ", "Уважність", "Кросворди " учням треба було проявити кмітливість та знання, логічне мислення та вміння працювати в групах.
   Під час цих заходів учні дізналися багато цікавого та пізнавального.



   

   25 січня в рамках тижня "Математика, фізика та інформатика" у 9-А класі був проведений урок-гра "Будуємо атом" вчителем фізики Бурин Т.М. Метою даного уроку є повторення та узагальнення знань про будову атома, вміння учнів застосовувати набуті знання на практиці. Під час уроку учні були поділені на групи і виконували завдання з інтерактивними PheT симуляціями "Будівництво атомів".

   
   
   26 січня у 8-А класі був проведений КВК "Математичний марафон" вчителем математики Сорокопуд М.С. Клас був поділений на три команди "Чомучки", "Піфагорійці ", "Геометрики". Цей захід був проведений під девізом "Сім раз подумай, один раз зроби'. Під час змагання були проведені тури: "На старт", "Розшифруй слово", "Розкажи про мене", "Художник", "Дизайнер". Учні показали вміння аналізувати, узагальнювати, бачити зв'язки, уявляти, використовувати опорні факти, що є підставою для логічних висновків. Показали свій творчий потенціал, здібності до пошукової діяльності. Команди "Чомучки" та "Піфагорійці " набрали однакову кількість балів.





   У 5 класі був проведений урок "Редагування тексту. Перевірка правопису" вчителем інформатики Горгош М.І. Учні вивчали різні способи редагування текстової інформації у текстових процесорах Microsoft Word та Google Document.
   За допомогою інтерактивних вправ п'ятикласники актуалізували та систематизували раніше набуті теоретичні знання. Юні редактори спільними зусиллями та в режимі реального часу, за допомогою ІКТ технологій редагували українську народну казку "Котик та півник", де трансформували подане графічне зображення казкового героя у текстову інформацію.
   26 січня команда Середнянського ліцею «Віртуози» взяла участь в четвертій обласній інтелектуально-розважальній грі «SMARTAKIADA» яка пройшла у Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН». До участі було зареєстровано 16 команд з різних куточків Закарпаття.
   Інтелектуалам були представленні завдання:
  • бліц-опитування
  • текстові запитання
  • візуалізація
  • змішані завдання(текстові і візуальні)
  • «аукціон»
   Розробником і ведучим гри Сергієм Денисенком було підготовано ряд запитань, де за кожну правильну відповідь учні могли отримати по 1 бал.
   Команда Середнянського ліцею «Віртуози» ввійшла в трійку переможців, і отримала почесне 2 місце!
   Хочемо подякувати нашим переможцям: Товтин Вадим, Пашко Богдан, Цмур Анна-Марія, Бобак Владислава, Кузик Єва та Ясиновська Олеся. Ви знаєте, що для нас, ви завжди №1! Бажаємо вам успіхів та ще більше перемог по житті! Так тримати!

   

   27 січня у 7-х класах був проведений пізнавальний урок на тему: "Безпека в Інтернеті" вчителем інформатики Желізник Ю.С.
   З метою зацікавлення школярів до вивчення предмету фізики, вчителем фізики Курта Г.Г. було проведено нестандартний урок у 11-А класі на тему: "Готуємо сніданок з фізикою".
   Під час уроку переконалися, що без фізики не можливо впоратися навіть з простими кулінарними справами. Знання законів фізики необхідні всюди: під час конструювання, управління складною побутовою технікою, навіть під час приготування сніданку та будь-якої страви.
   
   
   
Переглядів: 58 | Додав: DreamMaster | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вверх