П`ятниця
03.05.2024
02:50
Вхід на сайт
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Лютий 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середнянський ліцей
Головна » 2022 » Лютий » 18 » Тиждень природничо-математичних наук
21:48
Тиждень природничо-математичних наук
                                           
   З метою підвищення зацікавленості учнів до знань, поглиблення уявлення про використання математики в житті, виховання самостійності, наполегливості з 07 по 11 лютого проходив тематичний тиждень природничо-математичних наук.

   Було проведено виставку стіннівок на яких були відображені цікаві задачі, факти, загадки, кросворди, відомості про видатних математиків та фізиків.

   Гоголь О.В. провела захоплюючий урок з учнями 8-А класу на тему „Софізми і парадокси математики”. метою уроку було показати учням, що математика не серйозна наука, а сповнена цікавими парадоксами і софізмами.


   Був проведений КВК „Математичний калейдоскоп” у 7-А класі (вч. Сорокопуд М.С.), в якому учні поділилися на 2 команди („Формула успіху – команда дівчат”, „П’ять з плюсом” – команда хлопців) і виконували конкурсні завдання. В решті решт перемогла „дружба”, і обидві команди отримали солодкі призи.


   В 5-А класі (вч. Пінчук Л.Ю.) було проведено КВК „Математика навколо нас”. Учні пройшли змагання, яке складалось з 6 конкурсів (розминка, домашнє завдання, мислимо логічно, складання чисел, конкурс капітанів, щаслива кулька). Діти отримали масу позитиву та гарного начтрою.

   
   
   Сорокопуд М.С. провела урок-конференцію „Цікаві факти про математиків” з учнями 11-А класу. Учні підготували проєкти та конкурс „Три підказки”, в якому за потрібно було відгадати відомого математика.
   Також в 11-А класі був проведений урок-узагальнення з теми „Хвильова оптика” з використанням сервісу „Командні ігри” на платформі Classtime (вч. Бурин Т.М.).

   
   Учні 7-А,Б класів були учасниками гри „Цікавий світ фізики”, під керівництвом Бурин Т.М. Було проведено конкурс декламування віршів, представлено учнівські презентації та доповіді. Всі із задоволенням виконували завдання, розв’язували ребуси та кросворди.
   На уроках інформатики учні 9-их класів мали змогупродемонструвати та позмагатися у 3D-візуалізації (вчителі Желізник Ю.С. та Горгош М.І.). Здобувачі створювали 3D-моделі інтер’єру, маючи можливість втілити всі свої архітектурні мрії, використовуючи для цього різні програми. Інтер’єри були виконані в різних стилях.
   
   Також в рамках предметного тижня вчитель Курта Г.Г. провела урок-диспут з учнями 9-А класу, присвячений науковцям світового рівня, пам’яті Івана Пулюя, полум’яного патріота України.
   Урок проводився у формі театралізованого дійства, з відповідним оформленням класу. Учні виконували ролі вчених, прихильників І.Пулюя та К.Рентгена. Також продекламувала вірші відповідно до тематики уроку, висвітлили життєвий і творчий шлях ученого, нашого співвітчизника. Було показано роль І.Пулюя у дослідженнях катодних променів, у становленні рентгенології. Здобувачі розкрили славні сторінка вітчизняної фізики.
   
   
   
   Тиждень пройшов на високому науково-методичному рівні. Учні показали високий рівень знань і зацікавленість математичними  науками.
Переглядів: 171 | Додав: DreamMaster | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вверх