Неділя
05.05.2024
01:41
Вхід на сайт
Пошук
Корисні посилання








Календар
«  Березень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середнянський ліцей
Головна » 2023 » Березень » 23 » Тиждень протидії булінгу
22:47
Тиждень протидії булінгу
                                     
   Сьогодні серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми один до одного. Останніми роками визнано поширення такого явища, як шкільний булінг.

   Булінг (англ. bully — залякувати, цькувати, задирати), визначається, як утиск, цькування, дискримінація. Це тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи дітей до іншої дитини.
   Явище булінгу надзвичайно поширене у сучасній школі і педагоги багато роблять для того, щоб запобігати знущанню та своєчасно усувати його.
   Саме тому з метою запобігання поширення булінгу в рамках «Тижня протидії булінгу» 21 березня 2023 р. педагогом-організатором Пехньо Н.В. було проведено тренінгове заняття на тему «Профілактика булінгу в учнівському середовищі» для учнів 6 класів.
   Заняття розпочалось із вправи знайомства «Відкриваємо серце один одному». Під час тренінгу діти приймали правила роботи, переглядали відеоролик «Що таке булінг, його прояви», вчилися приймати рішення, робили вправи «Малюнок з каракулів», «Хто зайвий?», «Чому так стається» та ділилися враженнями про отриману інформацію. Завершили тренінг побажаннями хорошої поведінки та співпраці у класному колективі.


   

   Класний керівник 3-Б класу Долгош Т.О. провела виховне заняття «Стоп булінг». Учні вчилися розпізнавати ознаки булінгу, його причини та наслідки; виховувати толерантне ставлення до інших, уміння слухати і чути, контролювати власні дії, розвивати впевненість у собі.
   На занятті учні послухали притчу про метелика, де зробили висновок, що від людини залежить чого у світі стане більше-добра чи зла, як вона ставитиметься до інших - добре чи погано. Далі пограли у гру «Міф чи реальність», застосувавши цеглинки LEGO. Подивилися навчальне відео «Стоп булінг», малювали малюнки та виготовили колаж «Стоп булінг».
   
   Наш клас - це маленька сім'я. І всім нам хочеться, щоб у нашій сім'ї завжди панувало добро, взаємоповага, не було сварок, лихослів'я. А ще ми є частинкою великої сім'ї - нашого ліцею. І кожен з нас прагне, щоб наш ліцей став територією ДОБРА. Тому пам'ятаємо золоте правило: «Ставитися треба до людей так, як би ви хотіли, щоб до вас ставилися».

   В рамках проходження тижня протидії булінгу та насильства в Середнянському ліцеї класний керівник 5- В класу Шляхта Євгенія Володимирівна провела виховну годину на тему: «Як уникнути конфлікту?». Учні 5-В класу з цікавістю послухали, як уникати конфліктів, шляхом компромісу та взаєморозуміння. Також розповіли про непорозуміння, які виникають між учнями. Всі разом дійшли до висновку, що підтримка, взаємодопомога - ключ до сприятливої атмосфери в класі.




   Класний керівник 2-А класу Коцак О.І. провела виховне заняття «Скажемо - Ні! Булінгу».
   Життя дуже різноманітне і кожен з нас може потрапити у неприємні ситуації. Але до них треба бути підготовленими і вміти правильно реагувати. Тому, коли в учнів створився гарний настрій після виконання інтерактивної вправи «Чим ми схожі?», вчителька плавно перейшла до ознайомлення учнів з поняттям «булінг», його формами і способами уникнення. Діти висловлювали «сигналами» своє ставлення до різних ситуацій. Обговорювали перипетії, у які потрапляли герої мультфільмів.

   

   
   Своїми маленькими дитячими долоньками вони протестували проти насильства, проти булінгу і бажали допомогти всім та захистити світ від зла.


   22.03.2023 р. з учнями 9-х класів проведено годину спілкування (класний керівник Романко Л.М.) на тему: «Булінг. Причини. Наслідки. Застереження».
   Переглянуто відеоматеріали «Булінг у школі: психолог розбирає скандальні випадки й дає поради» та «Мене ображають у школі, булінг. Як захистити себе: поради поліціянта».

   
   Учні ознайомилися з основними ознаками та видами булінгу, причинами і наслідками для учасників. Обговорили шляхи подолання цього явища, навчились краще контролювати власні дії, викорінювати насильство та агресію. Під час спілкування учні пропонували різні варіанти припинення критичних ситуацій, що можуть спровокувати булінг.

   23 березня 2023 р. було проведено з учнями 4-А класу виховну годину на тему: «Профілактика булінгу в учнівському середовищі».
   Класний керівник Гузинець О.Ф. провела інтерактивну вправу «Чим ми схожі», розповіла інформацію «Що таке булінг?», переглянули відео, виконали завдання на розвиток вміння розпізнавати булінг, його форми. Виконали вправу «Я можу допомогти».
   
   
   Учня було дуже цікаво обговорювати різні життєві ситуації, а особливо про ті які траплялися з ними.

   Відмінності доповнюють і збагачують суспільство. Щоб жити в світі, людям треба навчитися жити, вирішуючи проблеми і завдання на основі взаєморозуміння.
   «Люби ближнього свого як самого себе»

 
Переглядів: 95 | Додав: DreamMaster | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вверх